603 852 020, 604 796 869  

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

ANKETA

Jaká je Vaše oblíbená horká čokoláda?

MLÉČNÁ 38% HOŘKÁ 20% OŘÍŠKOVÁ 20% JAHODOVÁ 22%

PŘÍPRAVA
Příprava horké čokolády a frappé

Horká čokoláda Moretto - jak ji správně připravit?

Příprava horké čokolády v gastro provozech:

Jednou ze základních podmínek pro kvalitní přípravu horké čokolády je profesionální kávovar s tryskou na horkou páru. Jedna porce, obsah sáčku se smíchá se 125 ml předehřátého mléka a provaří horkou párou. Přelijeme do hrníčku, výsledkem je horký, hustý, přesto stále tekutý nápoj s chutí čokolády.

Příprava horké čokolády v domácích podmínkách (bez profi kávovaru):

Jednoduchá rada pro přípravu horké čoklády - vařením ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Pro vaření horké čokolády v mikrovlnné troubě doporučujeme mléko ve větším hrníčku předehřát, obsah sáčku v něm rozpustit a po vytažení z trouby lehce promíchat. Čokoláda je hotová ve chvíli, kdy obsah začne stoupat vařením vzhůru.

 

Příprava frappé

Obsah sáčku se smíchá se 150 ml studeného mléka, přidá se led - kostky nebo drcený, umixujeme v profi frapovači, výsledkem je hustá pěna o objemu až 400 ml.

Frappé nelze v domácích podmínkách kvalitně našlehat do husté pěny. Pokud ovšem nevlastníte závěsný shaker. V mixéru nelze frappé připravit.

NmM4OGUw