Horká čokoláda Moretto - jak ji správně připravit?
Příprava horké čokolády v gastro provozech:
Jednou ze základních podmínek pro kvalitní přípravu horké čokolády je profesionální kávovar s tryskou na horkou páru. Jedna porce, obsah sáčku se smíchá se 125 ml předehřátého mléka a provaří horkou párou. Přelijeme do hrníčku, výsledkem je horký, hustý, přesto stále tekutý nápoj s chutí čokolády.
Příprava horké čokolády v domácích podmínkách (bez profi kávovaru):
Jednoduchá rada pro přípravu horké čoklády - vařením ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Pro vaření horké čokolády v mikrovlnné troubě doporučujeme mléko ve větším hrníčku předehřát, obsah sáčku v něm rozpustit a po vytažení z trouby lehce promíchat. Čokoláda je hotová ve chvíli, kdy obsah začne stoupat vařením vzhůru.
Příprava frappé
Obsah sáčku se smíchá se 150 ml studeného mléka, přidá se led - kostky nebo drcený, umixujeme v profi frapovači, výsledkem je hustá pěna o objemu až 400 ml.
Frappé nelze v domácích podmínkách kvalitně našlehat do husté pěny. Pokud ovšem nevlastníte závěsný shaker. V mixéru nelze frappé připravit.